Over ons

Wetlantec is een familiebedrijf opgericht in 1995. We werken met een jong en enthousiast team aan duurzame oplossingen op gebied van afvalwater behandeling.

Onze identiteit

Wie zijn we?

Aan de oorsprong van Wetlantec staat Tinus Vos die als biologisch boer en kaasmaker dagelijks de noodzaak van schoon water zag. Zonder water zijn er geen producten waar we ons mee kunnen voeden. Tinus raakte geïnspireerd door een toen nog onbekende methode voor waterzuivering en besloot zich om te scholen. In 1995 gaat het roer om en is Wetlantec een feit. In 2014 is Jonas Pelgröm, de stiefzoon van Tinus, in de zaak getreden. Jonas zette zich in op verdere professionalisering, uitbreiding en voortzetting van de organisatie. In 2022 is het bedrijf door Jonas overgenomen welke nu gevestigd is in een nieuw bedrijfspand in Almere Oosterwold. 

Het Wetlantec team bestaat uit een groep enthousiaste en jonge mensen die zich dagelijks inzetten om kwaliteit toe te voegen aan de organisatie, de producten en diensten die zij leveren.

Een 7.000 m2 wilgenfilter in Reitdiep, Groningen
Onze missie

Wat drijft ons?

Het duurzaamste decentrale waterzuiveringsbedrijf van Nederland blijven! 

Wij geloven dat onze twee hoofdproducten, namelijk de helofytenfilter en de technische IBA, de meest duurzame technieken zijn in decentrale waterzuivering. De natuurlijke wijze van zuivering door biologische afbraak, de hernieuwbare materialen die worden gebruikt en de lange levensduur van beide type systemen maken onze producten de op de lange termijn zeer duurzaam.

Als marktleider in Nederland op het gebied van de aanleg van helofytenfilters voelen wij ons genoodzaakt om te blijven innoveren, onze producten te ontwikkelen en kennis te delen. Zo dragen we bij aan hetgeen waar vele Nederlands zich iedere dag voor inzetten: het schoon houden van onze wateren en bijdragen aan een veilige en toekomstbestendige leefomgeving.

Onze aanpak

Hoe doen we het?

Sinds de oprichting heeft Wetlantec ruim 3.000 waterzuiveringsprojecten succesvol afgerond, variërend van systemen voor particuliere woningen tot complete woonwijken. Elk project is uniek, wat ons team telkens weer voor nieuwe uitdagingen plaatst.

Wij passen voor elk project een vaste systematiek van Integraal Projectmanagement toe, waarbij onze teamleden verantwoordelijkheden dragen voor het eindresultaat. Onze benadering reikt verder dan ons eigen aandeel. Wij richten ons ook op de omgeving en omwonenden, omdat we altijd moeten samenwerken bij de implementatie van onze dienstverlening.

Al onze voertuigen rijden op 100% blauwe diesel
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Practice what you preach.

Wetlantec probeert standaard duurzaamheid integraal te implementeren. Dat doen wij tijdens de installatie van onze producten, maar ook binnen onze bedrijfsvoering:  

  • Sinds 2021 rijden we op 100% blauwe diesel en zijn we trede 3 van de CO2-prestatieladder geaccrediteerd. 
  • Onze eigen waterzuiveringsinstallaties maken gebruik van 100% groene stroom. 
  • Ons bedrijfspand is voorzien van duurzame installaties, zoals volledig elektrische warmtepompen en 72 zonnepanelen.
  • Op onze bedrijfskavel hebben wij 2.000 m2 aan moestuin en stadslandbouw.