Over ons

Wij zijn een familiebedrijf sinds 1994. We werken met een jong en enthousiast team aan duurzame oplossingen op gebied van afvalwater behandeling

Onze identiteit

Wie zijn we

Aan de oorsprong van Wetlantec staat Tinus Vos. Als biologisch boer en kaasmaker zag hij dagelijks de noodzaak van schoon water. Zonder water zijn er geen producten waar we ons mee kunnen voeden. Tinus raakte geïnspireerd door een toen nog onbekende methode voor waterzuivering en besloot zich om te scholen. In 1994 gaat het roer om en is Wetlantec een feit. In 2014 is Jonas Pelgröm, stiefzoon van Tinus, in de zaak getreden. Jonas zette zich in op de verdere professionalisering, uitbreiding en voortzetting van de organisatie. In 2022 heeft Jonas de aandelen van Tinus overgekocht en het bedrijf gevestigd in Almere Oosterwold. 

Het Wetlantec team bestaat uit een groep enthousiaste en jonge mensen die zich dagelijks inzetten om kwaliteit toe te voegen aan de organisatie en de producten en diensten die zij levert. 

Onze missie

Waarom doen we het

Als water zo belangrijk is, waarom mengen wij ons afval dan met dit drinkwater of irrigeren wij onze tuinen en landerijen daarmee? En als we dit gemengd hebben, waarom lozen wij dit dan in de natuur, zodat ook het oppervlakte- en grondwater vervuild raakt? Kunnen wij ons afvalwater niet beter (her)gebruiken, ofwel: “Why do we waste our waste water?” 

Wij staan voor het op lokaal niveau verbeteren van het gebruik van ons afval,- drink- en oppervlaktewater.

Omdat onze ervaring van toegevoegde waarde kan zijn buiten onze landsgrenzen ondersteunen wij ook projecten in het buitenland. Onder begeleiding van ons adviseurs zijn er projecten gerealiseerd in Brazilie, Canada, Oekraine, Turkije en Bangladesh. 

Op onze eigen manier

Hoe doen we het

Sinds de oprichting heeft Wetlantec ruim 3.000 projecten afgerond variërend van zuiveringen voor particuliere woningen tot complete woonwijken. Elk project heeft zijn eigen spelregels en voor ons team is elk project dan ook uniek. Voor elk project geldt echter dat we een vaste systematiek hebben in hoe wij onze projecten managen. Wij hanteren hiervoor een methodiek die vergelijkbaar is met het Integraal Projectmanagement waarbij onze teamleden een grote verantwoordelijkheid krijgen over het eindresultaat. Wij kijken niet alleen naar ons puzzelstukje maar kijken ook naar de omgeving omdat we altijd moeten samenwerken bij het toepassen van onze dienstverlening. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Practise what you preach.

Wetlantec probeert integraal duurzaamheid als standaard te implementeren. Dat doen wij met de installatie van onze producten maar ook binnen onze bedrijfsvoering. Zo rijden we sinds 2021 op 100% blauwe diesel en werken we aan de integratie van de CO2-prestatieladder. Onze eigen waterzuiveringsinstallaties maken gebruik van 100% groene stroom en bij ons kantoor komen duurzame installaties zoals warmtepompen en zonnepanelen. Op onze bedrijfskavel hebben wij 2.000 m2 aan moestuin en stadslandbouw.