Technische IBA’s

Technische IBA’s
IBA staat voor Individuele Behandeling Afvalwater. Technische IBA’s zijn technische waterzuiveringssystemen die ondergronds worden geïnstalleerd. Vanwege de actieve beluchting dat plaatsvindt, kan de totale omvang van de systemen verkleind worden. Het zijn in feiten huishoudelijke varianten op een grote rioolwaterzuivering.

IBA staat voor Individuele Behandeling Afvalwater. Technische IBA’s zijn technische waterzuiveringssystemen die ondergronds worden geinstalleerd. Vanwege de actieve beluchting dat plaatsvindt, kan de totale omvang van de systemen verkleind worden. Het zijn in feiten huishoudelijke varianten op een grote rioolwaterzuivering. Dezelfde onderdelen en zuiveringsprocessen van een grote rioolwaterzuiveringsinstallatie zijn aanwezig in een technische IBA, maar dan in het klein.

Weet je nog niet helemaal precies wat een technische IBA is en wil je hier meer over leren, neem dan een kijkje in onze kennisbank of de Webshop.

 

Technische IBA’s voor overheden, zakelijke klanten en particulieren

Sinds 1995 legt Wetlantec al natuurlijke zuiveringen aan in heel Nederland. Een technische IBA is één van de decentrale zuiveringstechnieken waarin wij gespecialiseerd zijn. Een technische IBA is een duurzaam alternatief wanneer een aansluiting op het riool niet mogelijk is. Locaties zonder riolering komen in Nederland toch nog veel meer voor dan men denkt, zoals bijvoorbeeld afgelegen boerderijen, tankstations, vakantieparken, etc. Daarnaast bedienen we ook (groot) zakelijke klanten en overheden die hun afvalwater op een duurzame en natuurlijke wijze willen zuiveren.

Ben je geïnteresseerd in wat voor soort projecten wij uitvoeren en voor wie? Bekijk dan onze projecten pagina.

 

Ervaring en expertise in ontwerp en uitvoering

Installatie van een Oxyfix systeem met meerdere tanks. (Bron: Wetlantec)

Wetlantec heeft in 29 jaar tijd een ruime ervaring met het installeren van technische IBA’s door heel Nederland. Dat maakt ons een zeer ervaren partij als het aankomt op systeemkeuze, installatie en afwerking van de systemen. Wij nemen klanten mee in het proces en begeleiden ze in het project van A tot Z, van eerste idee of probleemstelling tot oplevering. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreide beheer- en onderhoudsservice waar veel klanten gebruik van maken. Dit complete pakket inclusief ontwerp/ systeemkeuze, installatie en onderhoud, wordt door veel klanten gewaardeerd.

Als aannemersbedrijf beschikken we over uitgebreide ervaring, kennis en expertise in het installeren van technische IBA’s. Of het nu gaat om de installatie van systemen voor de afvalwaterzuivering van 4 of 1.000 personen, wij hebben de producten, materiële capaciteit en technische kennis om projecten van elke omvang aan te pakken.

Voor vragen of interesse, neem gerust contact met ons op.