Technische IBA (compact IBA systeem)

Technische IBA (compact IBA systeem)
IBA staat voor Individuele Behandeling Afvalwater. Technische-IBA systemen worden opgebouwd uit één of meerdere tanks, die geheel onder de grond verwerkt kunnen worden.

IBA staat voor Individuele Behandeling Afvalwater. Technische-IBA systemen worden opgebouwd uit één of meerdere tanks, die geheel onder de grond verwerkt kunnen worden. Als exclusief partner bieden wij uitsluitend de technische-IBA uit de ‘Oxifix familie’ van Eloy water uit België.

De Oxifix systemen zijn leverbaar voor 2 tot 200 personen. De systemen zijn standaard uitgevoerd in vezel versterkt beton, echter zijn ze ook in versterkt polyester verkrijgbaar. Voor alle specificaties kunt u, per systeem, de specificatiesheet opvragen.

Werking Oxifix technische-IBA systeem

Deze vorm van afvalwaterzuivering kenmerkt zich door een compacte uitvoering in versterkte tanks met 15 jaar garantie. De werking berust op anaerobe en aerobe activiteit van micro-organismen en bacteriën. Door deze biologische werking wordt het afvalwater efficiënt gezuiverd.

Werking

Het afvalwater wordt verzameld in een anaerobe voorbezinking. Vanuit hier wordt het in beluchtingscompartimenten en bezinkingscompartimenten verder behandeld. Indien men het best presterende systeem kiest, de ‘klasse 3B Oxifix’ zal het systeem worden uitgerust met een ondergrondse technische ruimte vanwaar het systeem wordt aangestuurd. Alle grote componenten verdwijnen dan ook onder de gron

Toepassing

Het Compact-IBA systeem wordt voor huishoudens geïnstalleerd, maar ook voor grootschalige toepassingen zoals campings, restaurants, hotels en kantoren.

Installatie

De installatie is vrij eenvoudig en eventueel door een lokale aannemer zelf uit te voeren. In de instructievideo hieronder is de installatie van een 5 persoons systeem weergegeven