Renovatie & Modificatie

Renovatie & Modificatie
Het goed functionerende van waterzuiveringssystemen is belangrijk. Wetlantec voert renovaties van helofytenfilter en modificaties van technische IBA uit zodat deze weer jarenlang efficiënt kunnen functioneren.

Het goed functionerende van waterzuiveringssystemen is belangrijk. Wetlantec voert renovaties van helofytenfilter en modificaties van technische IBA uit zodat deze weer jarenlang efficiënt kunnen functioneren. Situaties wanneer renovatie of modificaties toepasselijk zijn:

  • Helofytenfilters die aan het eind van hun levensduur en aan vervanging/ renovatie toe zijn.
  • Helofytenfilters die (te) weinig onderheid hebben gehad en verstop zijn geraakt.
  • Technische IBA die intern verouderd zijn en aan modernisering/ update toe zijn.

 

Renovatie en refurbishment van een helofytenfilter

Helofytenfilters hebben over het algemeen een levensduur van 20 tot 30 jaar, afhankelijk van de vuilvracht en het onderhoud dat is gedaan. Aan het eind van de levensduur is het filtersubstraat verzadigd en zal de zuiveringsprestatie afnemen. Daarnaast kan bij onvoldoende onderhoud het filter verstopt raken, waardoor de doorstroming afneemt. Dan is renovatie & refurbishment een goede oplossing.

 

Onze renovatiewerkzaamheden

Wij bieden uitgebreide renovatie- en refurbishmentdiensten aan voor helofytenfilters. Ons ervaren team zorgt ervoor dat uw waterzuiveringssysteem na renovatie weer in topconditie verkeert. Onze diensten omvatten onder andere:

  • Vervanging van substraat: Het oude substraat wordt zorgvuldig verwijderd en vervangen door vernieuwd materiaal om optimale filtratie te waarborgen.
  • Inspectie van leidingwerk: Ons team controleert het leidingwerk grondig om eventuele verstoppingen of lekkages op te sporen en te verhelpen.
  • Technische controle en vervanging: Alle technische onderdelen worden nagelopen en indien nodig vervangen, om de betrouwbaarheid en efficiëntie van het systeem te waarborgen.

 

Modificaties van technische IBA’s

Jaarlijks voert Wetlantec vele modificaties uit aan IBA systemen om deze betrouwbaar en veilig te houden.

De modificaties die wij uitvoeren omvatten onder andere:

  • Vernieuwen elektronica: installatie van een NEN 1010 gekeurde besturing
  • Verbeteren pompinstallatie: controleren of vervangen van luchtpompen en waterpompen
  • Toepassen van telemetrie voor bewaking op afstand: Het implementeren van sensoren en controle die op afstand uit te lezen is.
  • Vernieuwen behuizing, slangen en kabels: Vernieuwing van luchtslangen en installatie met verbeterde afstelkranen die de lucht verdelen. Ook worden verouderde kabels vervangen.

Voor vragen over uw systeem kunt u gerust contact met ons opnemen voor advies of een offerte.