Regenwater hergebruik

Regenwater hergebruik
Hergebruik van regenwater wordt in Nederland steeds belangrijker. Waterschaarste in delen van het land worden frequenter terwijl de watervraag alleen maar toeneemt. Het opvangen en hergebruiken van regenwater is een toepassing die door steeds meer bedrijven, overheden en particulieren wordt overwogen.

Hergebruik van regenwater wordt in Nederland steeds belangrijker. Waterschaarste in delen van het land worden frequenter terwijl de watervraag alleen maar toeneemt. Het opvangen en hergebruiken van regenwater is een toepassing die door steeds meer bedrijven, overheden en particulieren wordt overwogen. Water kan worden hergebruik voor het doorspoelen van toiletten bijvoorbeeld, maar ook voor het irrigeren van tuinen, stadsparken of groenvoorzieningen.

Met een scala aan regenwatertanks, variërend van 4,5 tot 20 m3 of een veelvoud daarvan, biedt Wetlantec op maat gemaakte oplossingen voor diverse behoeften aan regenwateropslag en -hergebruik. We begeleiden klanten door een project middels een compleet pakket voor regenwaterhergebruik, van advies tot installatie. Dit omvat onder andere:

 • Advies op maat: Wij bieden deskundig advies om de meest geschikte regenwaterhergebruikoplossing te bepalen op basis van de specifieke behoeften van uw situatie, bedrijf of woning.
 • Levering en installatie: Wij zorgen voor de levering en vakkundige installatie van regenwatertanks variërend van 4,5 tot 20 m3 of een veelvoud daarvan, om te voldoen aan de wateropslagbehoeften van uw situatie.

Daarnaast kunnen we specifieke additionele systeemtoepassingen installeren voor binnenhuis of buitenshuis hergebruik. Dit bestaat uit het juiste leidingwerk, waterpompen en verdeelleidingen.

 • Geïntegreerde systemen: Onze regenwaterhergebruiksystemen kunnen worden geïntegreerd in bestaande infrastructuur, waardoor u kunt profiteren van een duurzame en kostenefficiënte waterbron.

 

Wilt u zelf aan de slag met het installeren van regenwatertanks, kijk dan in onze webshop voor alle systemen die wij aanbieden.

 

Voordelen van Regenwaterhergebruik

 • Milieuvriendelijk: Door regenwater te hergebruiken, draagt uw bedrijf bij aan het verminderen van de vraag naar kostbaar leidingwater en het ontlasten van lokale watervoorzieningen. Daarnaast fungeren de tanks als opslag om piekbelastingen van regenval op te vangen. Dit is voornamelijk voordelig in stedelijk gebied waar piekbelasting voor overlast kan zorgen.
 • Kostenbesparend: Het gebruik van regenwater voor niet-drinkbare toepassingen, zoals irrigatie, kan leiden tot kostenbesparingen op uw waterrekening.
 • Duurzaamheid: Onze regenwatertanks zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en ontworpen voor duurzaamheid, waardoor ze een langdurige en betrouwbare oplossing bieden.

Daarnaast wordt met een systeem voor regenwateropslag het riool minder belast. Om deze reden keert de overheid regelmatig subsidies uit voor het installeren van regenwateropslagsystemen.

 

Voorbeelden van door ons opgeleverde projecten

 • 20 m3 opslag met diverse tappunten in de tuin
 • 30 m3 opslag met zuivering en techniek voor toepassing in huis (douchen)
 • 12 m3 opslag met suppletie systeem voor maximale betrouwbaarheid
 • 20 m3 opslag met uitgebreid irrigatiesysteem
 • oppervlakte water installatie met irrigatie systeem
 • bodembron (36m diep) inclusief pomp en regeltechniek