Helofytenfilter

Helofytenfilter
Een helofytenfilter is een waterzuiveringstechniek waarbij afvalwater gezuiverd wordt op natuurlijke wijze door middel van biochemische afbraak en omzetting door bacteriën en planten.

Een helofytenfilter is een waterzuiveringstechniek waarbij afvalwater gezuiverd wordt op natuurlijke wijze door middel van biochemische afbraak en omzetting door bacteriën en planten. Dit systeem bestaat uit een ingegraven filterbed met filterzand als substraat, begroeid met moerasplanten, voornamelijk riet. Het afvalwater stroomt door de bodem, waar micro-organismen samen met de moerasplanten (helofyten) het zuiveringsproces verzorgen.

Wil je meer weten over wat een helofytenfilter precies is? Neem een kijkje in onze kennisbank!

 

Helofytenfilters voor overheden, zakelijke klanten en particulieren

Sinds 1995 legt Wetlantec al helofytenfilters aan in heel Nederland. Helofytenfilters vallen onder decentrale zuiveringstechnieken. Dat betekent dat het een alternatief is wanneer een aansluiting op het riool niet mogelijk is. Dergelijke locaties zonder riolering komen in Nederland toch nog veel meer voor dan men denkt, zoals bijvoorbeeld afgelegen boerderijen, tankstations, vakantieparken, etc. Daarnaast bedienen we ook (groot) zakelijke klanten en overheden die hun afvalwater op een duurzame en natuurlijke wijze willen zuiveren.

Ben je geïnteresseerd in wat voor soort projecten wij uitvoeren en voor wie? Bekijk dan onze projecten pagina.

Wetlantec is gespecialiseerd in vier typen helofytenfilters:

  • Verticaal doorstroomd helofytenfilters
  • Horizontaal doorstroomd helofytenfilters
  • Belucht helofytenfilters
  • Vloeivelden

 

Elk systeem heeft zijn eigen karakteristieken, voor- en nadelen en specificaties. Deze zijn na te lezen in de kennisbank of anders kunnen één van onze medewerkers u te woord staan.

 

Ervaring en expertise in ontwerp en uitvoering

Aanleg van een helofytenfilter. De invoerleidingen worden bedekt met een kleine laag schelpen of grind. (Bron: Wetlantec)

Wetlantec heeft in 29 jaar tijd al meer dan 3.500 projecten uitgevoerd. Dat maakt ons een zeer ervaren partij als het aankomt op ontwerp, uitvoering en afwerking van de systemen. Wij nemen klanten mee in het proces en begeleiden ze in het project van A tot Z, van eerste idee tot oplevering. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreide beheer- en onderhoudsservice waar veel klanten gebruik van maken. Deze complete dienst waarbij ontwerp, aanleg en onderhoud van helofytenfilters professioneel wordt uitgevoerd door één dezelfde partij is zeer effectief gebleken.

Als aannemersbedrijf beschikken we over uitgebreide ervaring, kennis en expertise in het aanleggen van helofytenfilters. Of het nu gaat om een 4 m2 filter voor een klein huishouden of een indrukwekkend 7.000 m2 wilgenfilter in Groningen, wij hebben de materiële capaciteit en technische kennis om projecten van elke omvang aan te pakken.

Voor vragen of interesse, neem gerust contact met ons op.